Jazzfalt har tidligere optrådt i Vanløse Kulturhus i forbindelse med 'Kulturstationens årlige 'Åben Scene'-arrangement. Nu har talentshowets initiativtager, Henning Foss fra Vanløse Lokaludvalgs kulturgruppe, inviteret det unge band til at optræde på Musik på Engen.

Gå til www.musikpaaengen.dk

Musik på Engen 2010 - 27. august kl. 16.30 på Damhusengen nær iscafeen
Oplev 'asfalt-jazz' på Engen

Lørdag den 27. august kl. 16.30 er der jazz-koncert i forbindelse med Musik på Engen. Her vil man bl.a. kunne opleve det ganske unge band, Jazzfalt, der spiller en blanding af traditionel jazz, hiphop og rap.

- Navnet Jazzfalt er en sammenskrivning af ordene jazz og asfalt, forklarer bandets sangerinde, Anna Bukh. - Vores musik er nemlig en fusion mellem jazzen og hiphoppens elementer. Og rapperen Andreas Arnfred kombinerer jazzen med rap. Vi blander simpelthen kendt musik fra de forskellige verdener, men vi har efterhånden også mange selvkomponerede numre.

Høje ambitioner
Jazzfalt har kun eksisteret et par år, og de otte musikere er i aldersgruppen 18 til 23 år. Men de har allerede opnået utroligt meget rent musikalsk.
          - Jeg har selv gennemgået musikuddannelsen på Den Rytmiske Højskole i Vig, hvor jeg bl.a. arbejdede med sangskrivning, forklarer Anna Bukh. Og hun har gjort det godt, for sidste år fik hun en sangskriver-talentpris i forbindelse med "spil dansk dagen". I den forbindelse fik hun stor ros fra såvel dommeren Pete Repete fra Big Fat Snake og fra Steffen Brandt fra popgruppen TV2.
          Anna Bukh fremhæver i øvrigt Jazzfalts anden sanger, Simon Gents, der har et "bijob" i undergrunds-pop/rock-bandet Plastic, og som netop nu er i gang med at producere af en CD. Det samme gælder for rapperen Andreas Arnfred, der er på vej med både et album og en EP med fem numre.
          - Vi vil virkelig noget med musikken, siger Anna Bukh. - Det er derfor vi har gang i så mange forskellige projekter.

- Vi er et ungt band, siger Jazzfalts sangerinde Anna Bukh, - og vi udvikler os på mange forskellige fronter og indenfor mange forskellige musikgenrer. Vi glæder os til at vise hvad vi kan i forbindelse med Musik på Engen den 27. august.

Lederen af Jazzfalt er den unge saxofonist Jeppe Cloos.

Optakt til Jazz Five
Efter Jazzfalts optræden går kvintetten Jazz Five på scenen, og igen er det en gruppe der ikke "bare" spiller traditionel Jazz. Men her er det nogle veletablerede - og travle - 30-årige gutter, der alle er uddannet på rytmisk musikkonservatorium.
          - Vi henter inspiration fra den moderne jazz i New Orleans, siger saxofonisten Johan Bylling Lang. - Vi spiller derfor ikke kun traditionel jazz, men også boogie, blues, jive, shuffle og et par afstikkere til 2nd line funk.
          Freddy Christiansen fra arrangementsgruppen bag Musik på Engen fortæller, at han har haft Jazz Five til at optræde flere gange i Vanløse Jazzklub, og at det er på baggrund af de gode erfaringer herfra, at han har inviteret gruppen til at medvirke på årets Musik på Engen.

Jazzfive består af fem 30-årige musikere der har leveret underholdende jazz i efterhånden 15 år. Lørdag den 27. august optræder de kl. 18:00 i forbindelse med Musik på Engens jazzafdeling.